03.04.2018

AQ Group AB osti Mecanovan

Ruotsalainen AQ Group AB on ostanut tänään allekirjoitetulla kauppasopimuksella Mecanova Oy:n koko osakekannan. Kauppaan kuuluu Nivalassa toimivan emoyhtiön lisäksi myös Viron Pärnussa sijaitseva tytäryhtiö Mecanova Oü. Kauppasumma on 1,1 miljoonaa euroa.

Mecanova on vaativien ohutlevymekaniikka- ja kuparikomponenttien sopimusvalmistaja, joka asiakaskunta muodostuu eri teollisuusalojen tunnetuista laitevalmistajista. Konsernin liikevaihtotaso on 17 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 160 työntekijää.

”Yrityskauppa laajentaa AQ:n asiakaskuntaa, monipuolistaa yhtiömme ohutlevytuotteiden ja kuparikomponenttien tarjontaa sekä tuottaa synergiaetuja Pärnussa sijaitsevan tehtaamme kanssa. Mecanovalla on pitkä historia ja se sopii hyvin AQ-konserniin. Kauppa tuo yhtiöllemme myös jalansijan Suomen markkinoille, sanoo AQ Group AB:n toimitusjohtaja Claes Mellgren.

”Mecanovassa näemme, että tehty yrityskauppa parantaa mahdollisuuksiamme jatkaa yksiköidemme kehittämistä ja mennä entistä vahvempana eteenpäin. Olemme nyt osa taloudellisesti vahvaa kansainvälistä ryhmää, joka laajentaa tarjontaamme asiakkaille ja lisää kilpailukykyämme.”, toteaa Mecanova-konsernin toimitusjohtaja Jukka Koponen.

Lisätietoja

Claes Mellgren, toimitusjohtaja p. +46 70 592 83 38
Jukka Koponen, toimitusjohtaja p. +358 400 180667

AQ Group AB on vaativien teollisuusasiakkaiden johtava komponetti- ja järjestelmätoimittaja. Se muodostuu tuotannollisista yrityksistä, joista kukin kehittää omaa erityisosaamistaan ja tuottaa yhdessä konsernin muiden yhtiöiden kanssa asiakkailleen kustannustehokkaita ratkaisuja. Yhtiö on listattu Tukholman Nasdaq-pörssin päälistalle. Konsernin päätoimipaikka on Ruotsin Västeråsissa. Vuoden 2017 lopussa sen palveluksessa oli noin 5 100 työntekijää Ruotsissa, Bulgariassa, Kiinassa, Virossa, Unkarissa, Intiassa, Italiassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Serbiassa ja Thaimaassa.